donderdag 9 juni 2016

SteenGemalen

Een project van vier appartementen in het centrum van Sleidinge


Kleurstudies van de voorgevel 

 
Winddicht:
 

:
De ruwbouw in uitvoering:












Het grondplan 
Op het gelijkvloers komt een ruim appartement met een terras aan de voorzijde en een ruime tuin aan de achterzijde.
De inkom van het complex bevindt zich in de doorrit, die toegang geeft naar de garages en fietsenberging achteraan.


1e verdiep
Op de verdieping komt een appartement met twee slaapkamers, dat een groot terras heeft aan de achterzijde.
Eveneens is heer de eerste laag van een duplexappartement met twee slaapkamers. Deze woonunit heeft een balkon bij de zithoek aan de voorzijde en een terras achteraan dat bij de keuken aansluit.
2e verdiep
Op de volgende bouwlaag zijn de twee slaapkamers en badkamer van het lager gelegen duplex-appartement.
Aan de andere zijde is er een ruime duplexwoning, met een erker met klein balkon aan de zithoek aan de straatzijde, en een groot terras bij de keuken aan de tuinzijde. Beide leefruimtes worden gescheiden door de technische ruimtes.

dakverdiep
In het dak zijn de twee slaapkamers, dressing en badkamer van de ondergelegen duplex-unit.
Eén slaapkamer heeft ook hier een inpandig terras aan de tuinzijde.

 Doorsnede over de doorrit,
de balkons en het inpandig terras op de dakverdieping zijn duidelijk zichtbaar.
Doorsnede over de liftkoker, de grote terrassen aan de achterzijde en de erker van de duplex op de dakverdieping.

Zelfde doorsnede, maar genomen net naast de erker zodat de bureauruimte van de duplex zichtbaar wordt.

Doorsnede over de erker en de insprong van de voorgevel.

 De voorgevel met de doorrit, insprong, uitsprong op de verdieping en de erker van de duplex.
De achtergevel met de grote terrassen en ruime raampartijen.


Kleurstudie van de gevelrij in perspectief, De gevel in conversatie met de kerk van het dorp.

dinsdag 31 mei 2016

SMET uitvaartcentrum

kleurstudie nieuwe toestand

In het centrum van Kaprijke, een beschermd stadsgezicht, wordt een bestaande financiële instelling met woning, gebouwd in 1994, verbouwd tot hedendaags uitvaartcentrum met appartement op de verdieping.

 bestaande toestand

 Het uitvaartcentrum op het gelijkvloers.

Centraal staat de ruimte waar in alle rust ieder detail besproken wordt en weloverwogen keuzen genomen kunnen worden. Er is een afzonderlijke ruimte voor bloemen.
Twee individuele rouwkamers waar sereen en persoonlijk afscheid kan worden genomen.

Het appartement op de verdieping.

 De verdieping wordt vooraan verhoogd tot een volwaardig niveau. Het appartement krijgt een terras binnen het volume. Deze buitenruimte geeft uitzicht op de ruime Voorstraat met dubbele bomenrij. De verdekte inplanting en de balustrade in gevelsteen zorgen voor de nodige privacy . Door de volledige beglazing van dit terras krijgt de leefruimte volop licht.

doorsneden

voorgevel

Het materiaalgebruik is edel en zorgt voor een bescheiden volume tussen de historische panden, het beschermde kerkhof en de kerk. De ritmiek van de gevel past nu terug met de bestaande historische gevelrij van het centrum.
Ook het logo uitgevoerd in cortenstaal past smaakvol in het geheel.

zijgevel

website van SMET Uitvaart