vrijdag 31 mei 2013

Stok te Vijver

Een landelijke woning in Zomergem.
De bestaande woning wordt gesloopt en herbouwd op dezelfde plaats. De schuur bewaren we grotendeels nadat we ze van alle aanbouwsels ontdoen.

De schuur breiden we op de verdieping uit met een kleine loft voor gasten. Het gelijkvloers herbestemmen we als garage voor de twee dagelijkse wagens en een afzonderlijke voor de oldtimer.
De uitbreidingen aan de schuur worden uitgevoerd in hout.
Een trapkoker in metaal maakt de toegang tot de barn en de loft.

De woning zelf wordt een grote open leefruimte open tot in de nok van het dak. De masterbedroom zit vescholen op de verdieping achter halfhoge muurtjes met een dressing en badkamer.
De twee kinderkamers met eigen badkamer zijn wel afgesloten van de leefruimte, maar hebben toch binnenramen die neerkijken naar de vide van de keuken.

Gezien het uitzonderlijke uitzicht rondom geeft de woning perspektieven op het volledige landschap rond de woning. De vertikale ramen beperken de inkijk en zorgen zo voor genoeg privacy. De grote dakoversteken vermijden te sterke opwarming. De gesloten trapkoker met raam boven het dakvlak zorgt weerkaatsing van het zonlicht centraal in de woning.

De woning is nog in ontwerpfase,
enkele foto's van de maquette:

De tekeningen: