donderdag 12 augustus 2010

woning Dossche, Eeklo

Er zijn van die momenten waarop je hart een sprongetje maakt, voor die momenten doe je het. Dat kan zijn voor de schittering die je in de ogen van je clienten ziet als je met hen op hun werf rond loopt, of een mail je die krijgt zoals deze hieronder ik geef hem mee zoals hij is binnengekomen:


Er was eens een zonnige dag in juni en we konden op het terras zitten.

's Morgens shijnt de zon op on terras aan de keuken. Ideaal om de dag daar de dag te beginnen met een vers gepers fruitsapje buiten.

De zon draait (zoals iedere dag) verder naar het zuiden dus rond het middaguur ligt dit terras in de schaduw. Ideaal om het middagmaal daar te nuttigen, het mag ook niet te warm zijn.

Aangezien het warm weer is wordt een mediterane levenswijze aangehouden. We nemen een siesta. Onze slaapkamer ligt achteraan dus geen last van de zon (Thor heeft minder geluk).

Wat technische info : er is een extra terras bijgelegd op de zijkant tussen het bureau and de zithoek. Dit terras is met 'stellac wood' gelegd. Dit is dennenhout die vewamd werd tot op verbrandinsgtemperatuur en bijgevolg niet kan rotten. Het is een ecologisch verantwoorde vervanging voor geimpregneerd hout. Dit hout ruikt naar het hout in de sauna.

Iets later op de middag. De zon brand op volle temperatuur op het twee terras. Het hout kun je nu nog beter ruiken en de temperaturen benaderen deze van de sauna. We moeten dringen een parasol kopen om daar te kunnen overleven. Onder een parasol moet het wel zalig vertoeven zijn met aangepast gekoelde drank.

De zon blijft maar draaien en rond 18u komt er weer wat zon op het eerste terras. Ideaal om daar de barbeque daar aan te steken en te genieten van de laatste zonnestralen.

Eens de zon weg is koelt het snel af maar daar voor hebben we ook een oplossing gevonden. De ronde muur met crepi blijkt veel warmte op te slaan en we verhuizen voor de laaste keer en vangen daar de laatste warmte op.

Ik ben er zeker van dat dit allemaal geen toeval was. Dit alles werd op voorhand in detail bekeken op voorhand beplaalde de inplanting van het huis. (Of toch niet??).

Uw reactie graag.
/wim